با اسکرین تایم بیشتر آسیبی به بچههایتان نمیزنید
این مقاله را از سایت سیبیسی کانادا، خواهر بیبیسی انگلیس، برداشتم و قسمتهای مهم آن را اینجا میگذارم. مردم کانادا حدود یک ماه است که در قرنطینه خانگی هستند و بچهها بیشتر اسکرین تایم دارند. اسکرین تایم به زمانی گفته میشود که بچهها با هر گونه وسیله تصویری مثل تلویزیون، موبایل، تبلت یا کامپیوتر کار کنند. این مقاله دوباره یادآوری میکند که الان زمان عادی نیست و مطالعات برای زمانهای عادی انجام شدهاند.
مهمترین نکتهی کلیدی برای والدین این است که باید بر فعالیت تصویری کودکان نظارت داشته باشند.
در زمانی که بیشتر والدین هم کار میکنند و هم از کودکانی که در مدرسه یا مهد نیستند مراقبت میکنند، استفاده از اسکرین تایم در بیشتر خانهها تبدیل به یک مشکل شده است.
جذابیت موبایل، تلویزیون، بازیهای کنسولی، کامپیوتر و تبلت برای بچهها و نوجوانان همیشه زیاد بوده است. حالا با این واقعیت که به خاطر کووید ۱۹ همه در خانه ماندهاند، تعداد فعالیتهای بیرون خانه کودکان بسیار کمتر شده و والدینی که باید در خانه کار کنند در نتیجه این وسایل تصویری بیش از پیش استفاده میشوند.
جنیفر شاپکا، یکی از اساتید آموزش در دانشگاه معتبر یوبیسی، میگوید خیلی مهم است که اعضای خانواده نسبت به این که دیگر اعضای خانواده چه حسی دارند آگاه باشند و به خاطر این که دارند با شرایط جدید تطبیق پیدا میکنند احساس گناه نکنند.
او میگوید “کودکان از این جریان جان سالم به در خواهند برد، و حتی اگر الان زمان تصویری بیشتر از معمول داشته باشند به این معنی نیست که اثر منفی روی زندگی آینده آنها خواهد گذاشت. شما به کودکانتان آسیب نمیزنید”
با وجودی که هنوز آماری از میزان استفاده کودکان از وسایل تصویری در دوران همهگیری جهانی منتشر نشده است اما استاد دانشگاه یوبیسی میگوید وقتی این آمار منتشر شود “من فکر میکنم آمار استفاده کودکان بالا خواهد بود، حالا ممکن است به خاطر این باشد که این وسیلهای برای کنار آمدن با شرایط جدید است یا برای این که مشکلات دیگری را بپوشاند مثل کووید ۱۹ یا مشکلات دیگری که کودکان در زندگی دارند.”
موسسه سلامت کانادا در زمانهای عادی توصیه میکند که والدین زمان تصویری یا همان اسکرین تایم کودکان را محدود کنند. اما عمل به این توصیه در زمان همهگیری جهانی بسیار سخت است. و بسیاری از والدین ناراحتند که با اسکرین تایم بیشتر به کودکانشان آسیب میرسانند و کودکان در آینده افسرده خواهند شد یا دچار دیگر بیماریهای روانی میشوند. استاد دانشگاه یوبیسی میگوید این تصور درست نیست چرا که در حال حاضر مشکل اسکرین تایم نیست بلکه نشانهای از مشکلی دیگر یعنی کووید ۱۹ است.
از طرف دیگر سارا رودریگز، کارشناس کودکان، میگوید والدین باید نظارت کافی روی فعالیت تصویری کودکان داشته باشند و آنها را به استفاده از ویدئوها و منابع باکیفیت تشویق کنند. درعین حال باید مراقب فعالیت کودکان و نوجوانان در شبکههای اجتماعی باشند چرا که در کنار فایدههایی مانند ارتباط با دوستان این شبکهها میتوانند اثرات منفی زیادی داشته باشند به خصوص اگر زیاد استفاده شوند.
استاد دانشگاه یوبیسی توصیه میکند هر روز زمانی را یه فعالبتهای غیرتصویری مثل بازی هایی شبیه مونوپولی، کارهای خانه، پازل و کمک در آشپزی اختصاص بدهید. بسیار مهم است که یک برنامه داشته باشید تا به نوعی تعادل را برقرار کنید و تمام روز به اسکرین تایم نگذرد، در عین حال به کودکان حق انتخاب بدهید، آن هم انتخابهایی که به رشدشان کمک کند.