کتاب – گزینه دوم
شریل سندبرگ از مدیران ارشد فیسبوک است و چندسالی در لیست زنان قدرتمند جهان که مجله فربز بوده. چند سال قبل در یک سفر تفریحی همسر چهلوشش سالهاش بدون هیچ سابقه بیماری موقع راه رفتن روی تردمیل فوت میکند. سندبرگ برای این که بتواند با این درد کنار بیایید و به دو فرزندش هم کمک کند، از دوستش ادم گرنت(نویسنده و استاد دانشگاه در رشته روانشناسی) کمک میخواهد.
این دو، که هر دو نویسندههای بسیار موفقی هم هستند، این تجربه سخت شریل سندبرگ را دستمایه کتابی قرار دادند تا به بقیه هم کمک کند با موقعیتهای سخت زندگی کنار بیایند.
کتاب در لیست بلندبالای خواندنیهای من بود. چندین و چند اتفاق بد که برای دوستانم در مدت زمان خیلی کوتاه افتاد، باعث شد زودتر شروع کنم به خواندنش. یک دلیل اصلی این که واقعن مونده بودم چی میشود گفت به کسی که سرطان پیشرفته داره؟ یا به کسی که کودک به دنیا نیامدهای از دست داده؟ خوانده بودم که سندبرگ در قسمتی از کتابش به این موضوع پرداخته که بقیه چطور رفتار کردند و چی کمکش کرده و امیدوار بودم تجربیاتش برای من کمک باشه.
کتاب ترکیبی از داستان شخصی سندبرگ هست و داستان سختی زندگی آدمهای دیگر، بعضیها آنقدر غیرقابل تصور که باعث میشوند یادت بیاید مشکلات زندگی تو هر چقدر الان بزرگ به نظر میآیند در مقابل این مشکلات کاهند. اما فقط داستان سختیها نیست، هر داستان ترکیب شده با شواهد علمی که چطور میشود از این سختیها کمک گرفت و مقاوم شد. مقاومت کلمهای است که در طول کتاب بارها و بارها تکرار شده چون اتفاقات بد اجتنابناپذیرند و بدون پارتیبازی پیر و جوان، فقیر و غنی با این سختیها دیر یا زود روبرو میشوند. آن چه کمک میکنند آدمها از این اتفاقات بیرون بیایند، حتی شاید قویتر از قبل، مقاومت آنهاست.
اسم کتاب ” گزینه دوم” از مکالمه شریل با یکی از دوستانش یک هفته بعد از مرگ همسرش میاد. وقتی که گریه میکنه برای مسابقه فوتبال پسرش در نبود همسرش و دوستش میگوید “گزینه اول ممکن نیست. بیا روی گزینه دوم کار کنیم”. برای همه ما یک زمانی پیش میاد که گزینه اول برای خودمان یا اطرافیانمان ممکن نیست. خوبه بتوانیم روی گزینه دوم کار کنیم.
کتاب گویا به فارسی هم ترجمه شده است. اگر ترجمه فارسی کتاب را خواندهاید برای ما بنویسید تا اضافه کنیم.